Збираємо 15 мільйонів гривень на 5 командних пунктів управління БпЛА .

Долучитися

Опубликовано: 13.02.2024

JLR инвестирует в переработку литиевых батарей

770_sf.jpg

JLR ІНВЕСТУЄ У БРАЗИЛЬСЬКИЙ СТАРТАП ENERGY SOURSE, ЩО ЗАЙМАЄТЬСЯ ПЕРЕРОБЛЮВАННЯМ ЛІТІЄВИХ БАТАРЕЙ 

•    InMotion, венчурний підрозділ Jaguar Land Rover, інвестує 1,2 млн доларів у бразильський стартап Energy Source 
•    Стартап розробляє рішення щодо ремонту, повторного використання та перероблювання літієвих батарей
•    Інвестований капітал прискорить зростання Energy Source та дозволить обслуговувати міжнародних клієнтів на промисловому підприємстві площею 4500 м2 у Бразилії

13 лютого 2024 року: InMotion, венчурний підрозділ Jaguar Land Rover, інвестує 1,2 млн доларів у бразильський стартап Energy Source, який розробляє рішення щодо ремонту, повторного використання та перероблювання літієвих батарей. Це перша інвестиція InMotion у Бразилії: команда прагне отримати вигоду від зростання екосистеми стартапів у країні, що розвивається. А також розширити діяльність за межами Великої Британії та США. Інвестиції допоможуть не лише прискорити зростання Energy Source, а й  розширити сферу діяльності стартапу. А це – обслуговування міжнародних клієнтів у майбутньому, наприклад JLR, на власному промисловому підприємстві площею 4500 м2 у регіоні Сан-Жуан-да-Боа-Віста, Бразилія. 

Унікальна пропозиція Energy Source охоплює низку поствиробничих послуг. Стартап займається розв’язанням проблем, з якими зіштовхуються виробники комплектного обладнання (OEM): управління батареями, що закінчуються, та оптимізація життєвого циклу. За допомогою пропозиції із ремонту виробники зможуть подовжити термін експлуатації наявних батарей. А це – усунення потреби заміни компоненту, вартість якого може складати до 70 % вартості електромобіля. Оптимізація життєвого циклу батарей дозволить OEM-виробникам досліджувати нові джерела прибутку, а також скоротити споживання енергії. Наприклад, зарядні станції з відновлюваними джерелами живлення від батарей у роздрібних продавців. Операції з перероблювання батарей дозволять виробникам повертати високоцінні матеріали з відпрацьованих елементів, зменшивши потребу у новій діяльності з видобутку.

«Ремонт, перепрофілювання та перероблювання літієвих батарей є критично важливими для реалізації Reimagine – стратегії JLR. Ця перша інвестиція у Бразилії дійсно важлива. Акції в Energy Source допоможуть JLR стати на шлях розвитку наскрізної екосистеми електромобілів. Це один із найперспективніших кліматичних стартапів у Латинській Америці і JLR радо долучиться на ранньому етапі», – вважає Ігор Муракамі, директор із нових послуг і відкритих інновацій JLR.

InMotion інвестує в інноваційні стартапи на ринку, що мають потенціал прискорити трансформацію JLR. Перші інвестиції в нові регіони, такі як Латинська Америка, відкривають цінні можливості для спільного розвитку, навчання та впливу за межами місцевих ринків.

Девід Норонья, генеральний директор і засновник Energy Source сказав: «Моє бачення полягає в досягненні значного прогресу у вирішенні завдань електрифікації автопарку та розвитку електропромисловості. Налагодження партнерства з JLR, зокрема підрозділом InMotion, є не просто вибором, а ідеальним шляхом для реалізації амбіцій. Разом ми використовуватимемо колективний досвід і ресурси, прокладаючи шлях до наступного важливого кроку щодо ефективних рішень».

ОБЕРІТЬ СВІЙ ЕЛЕКТРОКАР З НАЯВНОГО СКЛАДУ АВТОМОБІЛІВ JAGUAR 

НАЯВНІ АВТОМОБІЛІ

ЗАМОВИТИ КОНСУЛЬТАЦІЮ

Про Energy Source
Energy Source розпочала діяльність у 2016 році. Компанія першою у Латинській Америці почала перероблювати стаціонарні літієві батареї для їх подальшого використання у сонячній енергетиці, телекомунікаціях, системах безпеки тощо. Протягом останніх 7 років компанія виробила приблизно 10 МВт/год батарей і переробила 700 тонн одноразових батарей.  Ще 5 тонн було відремонтовано, що запобігло викидам в атмосферу 1600 тонн вуглецю.

Про InMotion:
InMotion – венчурний підрозділ Jaguar Land Rover та ключовий компонент програми відкритих інновацій компанії. Підрозділ інвестує у кліматичні, промислові та корпоративні технології в усьому світі. Попередні інвестиції включають Lyft (2019 р.), Ascend Elements, Circulor, Uncaged Innovations, ChipFlow та EV Energy.

Вас может заинтересовать
АРЕНДА JAGUAR

Опубликовано: 12.01.2024

КРЕДИТНАЯ ПРОГРАММА VIP АВТО

Опубликовано: 02.01.2024

Возникли вопросы? Мы Вам перезвоним.

Сначала выберите Дилерский Центр
или звоните по номеру 0 800 308 999 (бесплатно по Украине)
X
О компании Акции % Новости Политика качества Вакансии VIDI Карьера Контакты

Підпишись на наш канал та слідкуй за
акціями, послугами та новинками