Збираємо 15 мільйонів гривень на 5 командних пунктів управління БпЛА .

Долучитися

Опубліковано: 19.10.2021

JAGUAR LAND ROVER ТЕСТУЄ БЛОКЧЕЙН ДЛЯ МОНІТОРИНГУ ЛАНЦЮГА ПОСТАВОК ШКІРИ

770_Circulor_Image 1 (No Text).jpg

  • Криптозахищена технологія блокчейн для повної прозорості у ланцюгу поставок шкіри
  • «Цифровий двійник» створений для відстеження усього процесу виробництва шкіри з використанням GPS, біометрії та QR-кодів
  • Проект є частиною зобов’язання компанії Jaguar Land Rover пропонувати клієнтам екологічний та відповідальний вибір преміальних матеріалів

Уперше Jaguar Land Rover уклала партнерські відносини із трьома стейкхолдерами, аби протестувати використання технології блокчейн у ланцюгу поставок шкіри. Партнерами стали постачальник послуг щодо відстеження ланцюга поставок Circulor, провідний британський виробник шкіри Bridge of Weir Leather Company і Ноттінгемський університет.

Окрім відстеження відповідності, цифровий процес дозволяє Jaguar Land Rover оцінити карбоновий слід своєї мережі поставок шкіри завдяки співпраці з британською компанією Bridge of Weir Leather. Автовиробник відстежує їхні поставки матеріалів з найнижчим вмістом вуглецю від ферми до готового виробу, для зниження екологічного та етичного впливу своєї продукції на екологію. Це стосується зниження впливу на навколишнє середовище упродовж усього циклу.

Jaguar Land Rover прагне пропонувати клієнтам більш екологічний і відповідальний вибір матеріалів для інтер’єру автомобілів. Серед варіантів оздоблення салону, британський бренд пропонує 2 варіанти преміального текстилю — Eucalyptus та Kvadrat. Eucalyptus виготовлений з натурального волокна і доступний для Range Rover Evoque. Kvadrat — довершений високоякісний текстиль із напіввовняної суміші у поєднанні із замшевою тканиною. Текстиль Kvadrat доступний на Evoque, Range Rover Velar і повністю електричному I-PACE Jaguar.

У рамках дослідження Innovate, що фінансується Великою Британією, було створено «цифровий двійник» сировини для відстеження її руху у ланцюгу поставок шкіри, — у реальному та цифровому світі одночасно. Комбінація біометричних даних та GPS, а також QR-кодів, використовується для цифрової верифікації переміщення шкіри на кожному етапі процесу з використанням технології блокчейн.

Процес верифікації створив повторювану схему для відстеження окремого шматка шкіри на кожному етапі. Це можна використовувати в усьому глобальному ланцюгу поставок Jaguar Land Rover, а також в інших галузях промисловості, як-от одяг, аксесуари та взуття.

Проект є частиною стратегії Jaguar Land Rover «Reimagine»: екологічно відповідальне поєднання сучасної розкоші, унікальної якості обслуговування клієнтів та позитивного впливу на суспільство.

Метою стратегії Reimagine є досягнення нульових викидів вуглекислого газу протягом усього циклу поставок, виробництва, збуту та експлуатації продуктів до 2039 р. Jaguar Land Rover працюватиме з галузевими експертами для підвищення екологічності. Разом вони скорочуватимуть викиди та розвиватимуть технології наступного покоління, керування даними та розроблятимуть програмне забезпечення.

Дейв Оуен, виконавчий директор Jaguar Land Rover з логістики, зазначив: «Наразі ми перебудовуємо нашу логістику в рамках стратегії Reimagine, приділяючи особливу увагу прозорості та відповідності принципам сталого розвитку. Результати цього першого у світі випробування дозволять нам ще більше підвищити екологічність ланцюга поставок шкіри у всьому світі, забезпечивши повний моніторинг сировини від джерела до автомобіля».

Він також відмітив, що це — один із кроків на шляху до нульового рівня викидів СО2 протягом усього циклу поставок, виробництва, збуту та експлуатації продуктів до 2039 р. І він став можливим саме завдяки інноваційним цифровим технологіям.

Через InMotion, відділ венчурного капіталу та послуг мобільності, компанія Jaguar Land Rover раніше оголосила про інвестиції в Circulor. Це дасть змогу отримувати матеріали з більшою прозорістю щодо походження та відповідності постачальників у всіх своїх мережах.

Цю технологію можна використовувати для відстеження інших товарів. Circular уже використовує блокчейн для відстеження корисних копалин, що використовуються для акумуляторів електромобілів. Блокчейн унеможливлює зміни або фальсифікації, що дає клієнтам більшу впевненість у тому, що логістика є дійсно екологічною , а всі матеріали отримані з екологічних джерел. 
***

Про Innovate UK

Innovate UK є частиною UK Research and Innovation, автономної неурядової організації, що фінансується за рахунок цільових субсидій уряду Великої Британії. Innovate UK має на меті підвищення продуктивності та економічного зростання, сприяючи комерційним організаціям у реалізації нових ідей. Більше інформації про Innovate UK доступно на сайті: https://www.gov.uk/government/organisations/innovate-uk/about

Про Scottish Leather Group

Scottish Leather Group є провідним виробником шкіри у Великій Британії і материнською компанією брендів Bridge of Weir та Muirhead. Детальна інформація щодо ініціатив групи у галузі сталого розвитку доступна за адресою: https://www.scottishleathergroup.com/sustainability-report

Про Circulor

Circulor надає можливість відстежувати походження товарів як послугу (Traceability-as-a-Service) для контролю відповідального вибору постачальників, підтримки ефективної переробки, визначення карбонового сліду та інших показників, що впливають на вибір постачальника матеріалів. Більше інформації про Circulor доступно на сайті: www.circulor.com

Про бізнес-школу Ноттінгемського університету

Бізнес-школа Ноттінгемського університету, що складається з трьох кампусів, є міжнародним лідером у галузі відповідального бізнесу, менеджменту та фінансової освіти, а також піонером наукових розробок у галузі підприємництва, інновацій та сталого розвитку. Вона є частиною Ноттінгемського університету, який активно займається науковими дослідженнями, є носієм видатних традицій та незмінно входить до числа 100 кращих університетів світу.

Вас може зацікавити
ОРЕНДА JAGUAR

Опубліковано: 12.01.2024

КРЕДИТНА ПРОГРАМА VIP AВТО

Опубліковано: 02.01.2024

Виникли запитання? Ми Вам зателефонуємо.

Спочатку оберіть Дилерський Центр
або телефонуйте за номером 0 800 308 999 (безкоштовно по Україні)
X
Про компанію Акції % Новини Політика якості Вакансії VIDI Кар'єра Контакти

Підпишись на наш канал та слідкуй за
акціями, послугами та новинками